Gepocheerde zalm met hollandaisesaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 l water aan de kook met het citroensap, het bouquet garni, peper en zout. Temper het vuur en laat er de zalm 5 minuten in pocheren. Schep de vis er weer uit en hou warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Roer de eidooiers los in 4 el water. Zet het mengsel in een warmwaterbad en klop tot het bindt en als een lint van de klopper afloopt.
  • 3 Smelt de boter en klop ze er bij kleine beetjes door. Neem uit het warmwaterbad als de saus mooi glad is. Breng op smaak met citoensap, peper en zout.
  • 4 Schik de visfilets op voorverwarmde borden en lepel er de saus bij. Werk af met een plakje citroen en een maantje van bladerdeeg. Serveer meteen.

Gepocheerde zalm met hollandaisesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept