Lamsfilet in een korstje van thee

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open 3 zakjes gedroogde vruchtenthee. Meng de thee met 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel grof zeezout en 1/2 eetlepel gemalen peper. Wentel twee lamsfilets door deze mengeling.
  • 2 Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie en bak de filets aan alle kanten bruin. Verwarmondertussen de oven voor op 180° C.
  • 3 Vet een ovenschaal goed in met boter en leg hier het lamsvlees in. Gaar nog 15 minuten in de oven, draai geregeld om en lepel er het braadvocht over.
  • 4 Haal het vlees uit de oven, laat even rusten in aluminiumpapier voor u het snijdt.
  • 5 Blus het braadvocht met een glaasje port en roer er enkele klontjes boter door. Kruid met peper en zout. Serveer met puree en worteltjes.

Lamsfilet in een korstje van thee is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Green energy
10 min
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept