Lamsschenkel met paprika's en kerstomaatjes

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 1/2 kopje sojasaus, 1/2 kopje sherry, 1/2 kopje zonnebloemolie, wat honing, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel mosterd, 1 geperst knoflookteentje, wat geplette peperkorrels en 1 gesnipperde ui voor de marinade.
  • 2 Laat 4 lamsschenkels minimum 2 uur marineren. Dep het vlees droog, verhit wat olie in een pan en bak het goudbruin.
  • 3 Maak 4 paprika's schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in vier. Spoel 4 takjes troskerstomaatjes en dep ze droog. 
  • 4 Leg in een braadslee met voldoende olie, strooi er 1 eetlepel gedroogde rozemarijn over en doe er 4 ongepelde knoflookteentjes bij. Laat nog 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • 5 Leg de paprikastukken en kerstomaatjes bij de lamschenkels in de braadslee en lepel de geurige olie over de schenkels en de groenten. Laat nog 15 minuten verder garen. Serveer met tagliatelle of rijst.

Lamsschenkel met paprika's en kerstomaatjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaatjes gevuld met pesto
Bekijk recept
Italiaans spiraalbrood
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde Lamsschenkel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Lamsschenkel Met
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept