Terrine van zalm met dilledressing

6
60 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalm in stukjes. Verkruimel het brood.
  • 2 Doe de vis met het broodkruim in een mengkom. Pureer met de keukenrobot. Voeg de room, tomatenpuree, het ei en de eiwitten toe en bewerk tot een glad mengsel. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • 3 Beboter een rechthoekige cakevorm en bestuif bodem en wanden lichtjes met bloem. Schep er de zalmmousse in. Zet ± 45 minuten in een oven van 160° C, in een warm waterbad (tegen de kook aan).
  • 4 Laat door en door afkoelen voor u de terrine (voorzichtig) uit de vorm haalt en in plakken snijdt. Klop de kaas op met het citroensap en peper en zout naar smaak. Voeg een handvol gehakte dille toe. Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud.

Terrine van zalm met dilledressing is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gemengde salade met yoghurt-dilledressing
25 min
Bekijk recept
Gegrilde koolrabi met dilledressing
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van zalm en komkommer
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept