Tongfilet met saus van nori en puree

4
60 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snij ze in vieren.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Giet af en maak aardappelpuree. Kruid met peper, zout en 1 el olijfolie. Hou warm. Hak de noten grof.
  • 3 Leg 4 vellen nori in een diepe schaal met 30 cl water tot ze het water volledig opgenomen hebben. Hou 2 vellen apart voor het maken van de boter. Haal de vellen nori voorzichtig uit het water met een pincet en laat ze drogen op een keukenhanddoek. Bewaar het water.
  • 4 Kruid de tongfilets met peper en zout. Leg op elke tongfilet een vel nori. Rol op en prik vast met een tandenstoker. Bestrijk een ovenschaal met 3 el olijfolie. Leg de tongrolletjes erin en voeg er 250 ml droge witte wijn aan toe. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde  oven.
  • 5 Maak de saus. Snij hiervoor de overgebleven vellen nori fijn. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg er 50 ml droge witte wijn en 50 ml water aan toe. Schep er de fijngesnipperde nori door. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer met een lepel tot de saus gebonden is.
  • 6 Verdeel de aardappelpuree over voorverwarmde borden. Leg er een tongrolletje op. Werk af met de saus en de noten.

Tongfilet met saus van nori en puree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept
Tongfilet Met Cantharellen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept