Consommé met paddenstoelen

8
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortel, de prei en de selder in fijne julienne. Plet de peperbollen. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast.
  • 2 Bak de kippenvleugels aan in de olie zonder ze te laten kleuren. Doe er de groentejulienne bij en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn. Schenk er 3 l water bij. Voeg het kruidentuiltje en de lichtjes geplette peperbolletjes toe.
  • 3 Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Laat 20 minuten afkoelen. Giet de fond door een puntzeef en laat volledig afkoelen in de koelkast.
  • 4 Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan. Bewaar in de koelkast (of de diepvriezer). 
  • 5 Breng 1,5 l gevogeltefond tot tegen de kook aan. Doe er de paddenstoelen bij. Laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met een handjevol tuinkersblaadjes of gehakte bieslook. Serveer goed heet.

Consommé met paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept