Crème van ceylonthee met likeur

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de melk aan de kook met de ceylonthee, laat een kwartier trekken. 
  • 2 Voeg de likeur toe, roer goed en zeef het mengsel. 
  • 3 Klop de suiker met de eidooiers witschuimig, voeg er het maïszetmeel aan toe en klop luchtig op.
  • 4 Voeg het likeurmengsel toe en laat binden op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, meng er de gelatine door en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
  • 5 Meng ten slotte met de lobbig geklopte room tot een mooie homogene massa. Giet in glazen en zet koel weg tot het moment van serveren.
  • 6 Mix de pruimenconfi tuur in een keukenrobot en doe hem door een fijne zeef.
  • 7 Druppel als afwerking enkele druppeltjes pruimengelei op de crème en werk verder af met gemalen nootjes en vers fruit naar smaak.

Crème van ceylonthee met likeur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sangria
15 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept