Gemarineerde kalfsborst op z'n oosters

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gember, snij de knoflook in stukken. Verwarm de oven voor op 170° C.  
  • 2 Meng de sojasaus, gember, saké en suiker. Prik stukjes look met een mes in het vlees. Leg het vlees 1 uur in de marinade. Draai het regelmatig om.
  • 3 Dep het droog, leg het in een braadslee en laat het 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 170° C. Bestrijk regelmatig met de marinade.
  • 4 Giet 1/2 glas water in de braadslee, bedek het vlees met aluminiumfolie en laat minstens 1 uur verder garen. Het moet heel gaar zijn, een mes moet er makkelijk doorheen kunnen.
  • 5 Breng de overgebleven marinade aan de kook en laat wat inkoken. Dien dit op met het kalfsvlees.

Gemarineerde kalfsborst op z'n oosters is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept