Broodpudding met appels en bosbessen

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden. 
  • 2 Laat de appelpartjes met de esdoornsiroop afgedekt 5 minuten zachtjes garen (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
  • 3 Bestrijk het brood met abrikozenjam en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  • 4 Schik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
  • 5 Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
  • 6 Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant te bruin, dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 7 Serveer warm , bestrooid met poedersuiker , en leg er een bolletje ijs bij.

Broodpudding met appels en bosbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept