1 Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden.
2 Laat de appelpartjes met de esdoornsiroop afgedekt 5 minuten zachtjes garen (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).
3 Bestrijk het brood met abrikozenjam en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
4 Schik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.
5 Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.
6 Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant te bruin, dek de schaal af met aluminiumfolie.
7 Serveer warm , bestrooid met poedersuiker , en leg er een bolletje ijs bij.
Broodpudding met appels en bosbessen is een recept van Libelle Lekker