Zoek
Chocolademousse
4
35 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eieren
75 ml slagroom (min. 30% vetgehalte)
2 cl cognac
40 g fijne suiker
20 ml espresso
1 zakje vanillesuiker
pure chocolade (schilfers)
150 g bittere chocolade (min. 70% cacao)
Bereiding
1
Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker.
3
Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
4
Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.
5
Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
6
Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.
Chocolademousse is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept