Moelleux

6
28 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • 2 Klop de eieren en de dooier met de suiker tot het mengsel als een lint van de klopper afloopt (met de hand zo' n 10 minuten , met de mixer op hoogste stand 5 minuten).
  • 3 Laat de chocolade en de boter smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Roer goed glad. Schenk er de helft van het eimengsel bij. Roer glad.
  • 4  Voeg het chocolademengsel aan de rest van het eimengsel toe. Meng voorzichtig. Strooi er de gezeefde bloem bij. Spatel luchtig om en om tot de bloem volledig opgenomen is.
  • 5 Vet de 6 ovenschaaltjes goed in en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes.
  • 6 Bak 8 minuten in het midden van de oven. Serveer meteen.

Moelleux is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept