Zoek
Taart met chocolademousse
4
60 min
Libelle Lekker
Gebak
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eieren
120 g fijne suiker (voor de vulling 30g voor het deeg))
180 g boter (voor de vulling)
60 g boter (voor het deeg)
2 el halfvolle melk
100 g vloeiende bloem
120 g patisseriebloem
200 g bittere chocolade (min. 70% cacao)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Doe de patisseriebloem met de boter, de melk en de suiker in een mengkom. Bewerk met de keukenrobot tot een glad en homogeen deeg.
3
Rol het dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm. Druk het goed tegen de rand aan. Zet in de koelkast.
4
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Doe er de boter, in vlokjes, bij. Roer glad.
5
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker.
6
Schenk de afgekoelde chocolade bij de dooiers. Roer glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa.
7
Strooi er de gezeefde bloem bij en schep voorzichtig om tot de bloem volledig opgenomen is.
8
Schep de chocolademousse op de deegbodem.
9
Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.
Taart met chocolademousse is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept