Taart met chocolademousse

4
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Doe de patisseriebloem met de boter, de melk en de suiker in een mengkom. Bewerk met de keukenrobot tot een glad en homogeen deeg.
  • 3 Rol het dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm. Druk het goed tegen de rand aan. Zet in de koelkast.
  • 4 Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Doe er de boter, in vlokjes, bij. Roer glad.
  • 5 Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker.
  • 6 Schenk de afgekoelde chocolade bij de dooiers. Roer glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa. 
  • 7 Strooi er de gezeefde bloem bij en schep voorzichtig om tot de bloem volledig opgenomen is.
  • 8 Schep de chocolademousse op de deegbodem. 
  • 9 Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Taart met chocolademousse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept