Zoek
Witte chocolademousse
4
35 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 blaadjes gelatine
300 g slagroom (min. 30%)
250 ml volle melk
250 g witte chocolade
1 zakje vanillesuiker
150 g amandelschilfers
2 el poedersuiker
Bereiding
1
Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in een kopje koud water.
2
Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in de hete melk.
3
Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de warme chocoladesaus. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat daarna 5 minuten afkoelen.
4
Klop de room stijf met de vanillesuiker.
5
Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa.
6
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
7
Schep de chocolademousse en de geroosterde amandelschilfers in laagjes in dessertkommetjes of glaasjes. Werk af met de poedersuiker.
8
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Witte chocolademousse is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept
KITKAT-M&M-taart
35 min
Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min
Nagerecht
Bekijk recept