2 Kneed een homogeen deeg met de bloem, de suiker, het ei en de boter.
3 Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork de deegbodem hier en daar in.
4 Bak de doek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.
5 Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de room.
6 Verwarm op een matig vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe er de amandellikeur bij. Roer glad. Voeg er de pistaches aan toe.
7 Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik drie tot vier centimeter hoger.
8 Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad.
9 Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.
Koek met chocolademousse is een recept van Libelle Lekker