Koek met chocolademousse

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • 2 Kneed een homogeen deeg met de bloem, de suiker, het ei en de boter. 
  • 3 Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat. Prik met een vork de deegbodem hier en daar in.
  • 4 Bak de doek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.
  • 5 Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de room. 
  • 6 Verwarm op een matig vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe er de amandellikeur bij. Roer glad. Voeg er de pistaches aan toe.
  • 7 Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik drie tot vier centimeter hoger.
  • 8 Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad. 
  • 9 Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.

Koek met chocolademousse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept