Portugese crème karamel

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180° C.
  • 2 Verwarm het water en de bruine suiker in een steelpan op laag vuur tot de suiker opgelost is.
  • 3 Zet het vuur iets hoger en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop in 6 minuten inkoken en schenk in een springvorm van 20 cm.
  • 4 Mix de eieren, eierdooiers en de suiker tot een romig mengsel.
  • 5 Breng de melk aan de kook, klop de hete melk geleidelijk door het eimengsel. Schenk in de springvorm.
  • 6 Zet de vorm in de braadslee, giet er kokend water in tot halverwege de braadslee en zet 1 uur in de oven.
  • 7 Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.
  • 8 Stort op een bord en serveer.

Portugese crème karamel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept