Chocoladekoek met honing

16
55 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de abrikozen en de gemberwortel in stukjes. Hak de hazelnoten grof.
  • 2 Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg daarop een vel ouwel, zodat de hele bodem bedekt is.
  • 3 Verwarm de boter met de honing en de suiker, tot de suiker opgelost is. Laat 2 minuten pruttelen. Laat even afkoelen.
  • 4 Vermeng de bloem met het cacaopoeder, kruid met een mespunt kaneel en peper.
  • 5 Doe de abrikozen, gemberwortel en hazelnoten bij het bloemmengsel en voeg er de chocoladebonen aan toe. Lepel bij het lichtjes afgekoelde stroopje. Schep goed om.
  • 6 Schep het mengsel in de springvorm. Druk het lichtjes aan. Bak de koek 35 minuten in het midden van de oven. 
  • 7 De panforte is gaar, als hij stevig aanvoelt en onder een lichte vingerdruk nog een beetje meegeeft. Laat afkoelen in de vorm. Snij in punten.

Chocoladekoek met honing is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Chocoladekoek
70 min
Bekijk recept
Chocoladekoek
30-60 min -
Bekijk recept
Chocoladekoek-lolly's
20-30 min -
Bekijk recept
chocoladekoek
45 min Nagerecht
Bekijk recept