Dubbele chocolademousse

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de citroenschil. Rasp de sinaasappelschil.
  • 2 Klop de room stijf. Vermeng de helft met de geraspte citroenschil, de andere helft met de geraspte sinaasappelschil.
  • 3 Laat de witte chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Roer glad met 1 eetlepel olie. Spatel de citroenroom luchtig door de gesmolten chocolade. Schep in een grote kom en zet, afgedekt, in de koelkast.
  • 4 Laat de bittere chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Roer glad met de rest van de olie. Spatel de sinaasappelroom luchtig door de gesmolten chocolade. Schep de donkere chocolademousse op de witte chocolademousse.
  • 5 Vermeng voorzichtig met een vork, om het marmer- effect te krijgen. Zet, afgedekt, ten minste 2 uur in de koelkast.
  • 6 Schep, met een ijsschep of met behulp van twee eetlepels, de chocolademousse in de kommetjes of glaasjes. Werk af met een kriekje en serveer.

Dubbele chocolademousse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Dubbele pompoenkoekjes
15 min Gebak
Bekijk recept