Panna cotta met amandel en sinaasappelkaramel

8
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes en knijp ze uit. Hak de pistachenoten en rasp de schil van de sinaasappel. Pers 1 dl sap van een bloedsinaasappel. 
  • 2 Maak eerst de karamel. Breng het sinaasappelsap en de suiker zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot het indikt. Voeg er de Cointreau en de sinaasappelschil aan toe. Verdeel over 8 vormpjes en laat afkoelen.
  • 3 Doe de sojaroom, de rijstmelk en de suiker in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de suiker volledig opgelost is. Haal de pan van het vuur en voeg er het oranjebloesemwater en de gelatine aan toe. Roer goed tot de gelatine volledig opgelost is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4 Verdeel de amandelroom over de vormpjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Ontvorm de panna cotta (dat gaat makkelijk als u de vormpjes heel even in heet water dompelt), stort ze op bordjes zodat de sinaasapelkaramel erover loopt en werk af met gehakte pistachenoten.

Panna cotta met amandel en sinaasappelkaramel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept