Sint-jakobsvruchten met kappertjes en gerookte ham

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de sint-jakobsvruchten doormidden en dep ze droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout.
  • 2 Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag. Schroei de sint-jakobsvruchten kort dicht in de hete pan. Hou ze warm op een bord met een deksel erover. 
  • 3 Bak in dezelfde pan de gerookte ham en de aardappeltjes. Blus met een beetje water en het citroensap. Voeg er een eetlepel boter aan toe, de kappertjes en de gehakte peterselie.
  • 4 Verdeel het aardappel-hammengsel over diepe borden en schik er de sint-jakobsvruchten op. Garneer met een takje bladpeterselie.

Sint-jakobsvruchten met kappertjes en gerookte ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept