Pompoen-roomsoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het pompoenvruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2 Doe het pompoenvruchtvlees in een kookpot. Overgiet met de groentebouillon tot de blokjes net onder staan. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur lager en laat 15 à 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen zacht is.
  • 3 Pureer de pompoen met een pureestamper en roer er het citroensap door. Voeg de room en eventueel nog 50 ml groentebouillon toe. Laat de soep even koken, haal de pot van het vuur en kruid met peper en nootmuskaat. Breng op smaak met zout. Giet de soep in vier soepkommen en dien meteen op.

Pompoen-roomsoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept