Chocolade-abrikozen crumble

4
55 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Klop het ei los met de room. 
  • 3 Doe er de bloem, de vanillesuiker en de rum bij. Roer tot een glad beslag.
  • 4 Spoel de abrikozen, halveer ze en haal er de pit uit. Bak ze 5 minuten in de boter in een koekenpan. Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. 
  • 5 Laat de chocolade smelten in een warm waterbad of in de magnetron. Vermeng met het beslag . Schep de gekaramelliseerde abrikozen in een grote, ondiepe ovenschaal. Giet er het beslag bij.
  • 6 Vermeng het amandelpoeder met de boter, de suiker, de bloem en het cacaopoeder tot een kruimelig mengseltje.
  • 7 Verdeel de kruimels over het beslag en de abrikozen. Zet 25 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Werk af met gezeefde poedersuiker. 
  • 9 Serveer bij voorkeur warm of lauw.

Chocolade-abrikozen crumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept