Kaasballetjes

30
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.
  • 2 Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de drie soorten kaas door.
  • 3 Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • 4 Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel (zie aardappelkroketten). Frituur de balletjes goudbruin op 180 °C.

Kaasballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Oranje kaasballetjes
25 min -
Bekijk recept
Parmezaantruffels met hazelnoten
20 min Snack
Bekijk recept
Bladerdeegpakketje met geitenkaas
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met kaasballen en Amsterdamse uitjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oranje kaasballetjes
25 min -
Bekijk recept
Parmezaantruffels met hazelnoten
20 min Snack
Bekijk recept
Bladerdeegpakketje met geitenkaas
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met kaasballen en Amsterdamse uitjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept