Bruschetta met zeebarbeel en prosciutto

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot en de knoflook.
  • 2 Hak de peterselie.
  • 3 Spoel de sla.
  • 4 Snij het stokbrood in 8 schuine stukken, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in de oven of op de barbecue.
  • 5 Fruit de ui en de knoflook in 4 el olijfolie tot ze kleuren.
  • 6 Doe er de vis en de prosciutto bij en bak tot de vis gaar is. Bestrooi met peper, zout en peterselie.
  • 7 Verdeel de sla over 4 bordjes. Leg op elk bord een bruschetta (Italiaans voor een dikke snee gegrild stokbrood met olie en knoflook) met een visfilet en wat prosciutto erop. Lepel er tot slot nog wat olijfolie over.

Bruschetta met zeebarbeel en prosciutto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane ciabatta
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept