Studentenhaverbrood

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Los de gist op in het lauwe water.
  • 3 Doe de bloem in de kom vande keukenrobot. Maak in hetmidden een kuiltje en giet daarinde opgeloste gist en de melk.Strooi het zout aan de rand vande kom. Voeg er de boter aantoe en laat kneden tot een samenhangenddeeg. Maak eenbol van het deeg, leg het in eenkom en dek af met een vochtigedoek. Laat op een warme plaats45 minuten rijzen.
  • 4 Doe het deeg weer in de keukenrobot en voeg er de studentenhaver aan toe. Kneed kort.
  • 5 Verdeel het deeg in twee porties, vorm er twee broodjes van en leg ze in kleine, met bloem bestoven broodvormen. Dek opnieuw af met een vochtige doek en laat nog een halfuur rijzen.
  • 6 Zet de broden in de voorverwarmdeoven en bak ze 30 minuten.Om te testen of ze gaarzijn, haalt u de broden uit devorm en tikt u op de onderkant.Dat moet hol klinken. Is dit niethet geval, zet het brood dan nogeven terug in de oven.
  • 7 Laat de broden volledig afkoelen alvorens ze te snijden. Serveer met hoeveboter, oude kaas of foie gras.

Studentenhaverbrood is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker