Zoek
Praline van Aalsterse vlaai en stilton
16
20 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 vellen filodeeg
1 pot vlaai (Aalsterse)
1 ei
1 scheutje witte wijn
scheutje balsamicoazijn
16 pijnboompitten
16 sprietjes bieslook
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Klop het ei los.
2
Leg in het midden op elk vierkantje filodeeg een klein stukje Aalsterse vlaai en daarop een stukje stilton. Vouw het deeg dicht tot kleine pralines.
3
Bestrijk de pralines met het losgeklopte ei en leg er een pijnboompitje op. Bak ze 6 à 7 minuten in de oven.
4
Smelt de rest van de Aalsterse vlaai met wat witte wijn en balsamicoazijn in een pannetje tot het een smeuïge pasta is.
5
Leg de pralines op kleine bordjes en werk af met 3 druppels gesmolten vlaai en een sprietje bieslook.
Praline van Aalsterse vlaai en stilton is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Praline torentje
75 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Praliné semifreddo met duo van coulis
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Broodsterretjes
10 min
Bekijk recept
Chocolade-eieren met praliné
15 min
Nagerecht
Bekijk recept