Lamsbout met look en rozemarijn

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
  • 2 Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
  • 3 Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
  • 4 Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
  • 5 Bak 35 min. in de oven.
  • 6 Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
  • 7 Bak nog 8 min.
  • 8 Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
  • 9 Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan. 1
  • 0 Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout. 1
  • 1 Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus. 1
  • 2 Geef er lente-erwtjes bij.

Lamsbout met look en rozemarijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept