Zoek
Lamsbout met look en rozemarijn
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
1 lamsbout van 1,2 kg
3 takjes verse rozemarijn
olijfolie
80 g honing
60 g dijonmosterd
15 cl droge witte wijn
8 muntblaadjes
peper en zout
1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
2
Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
3
Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
4
Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
5
Bak 35 min. in de oven.
6
Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
7
Bak nog 8 min.
8
Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
9
Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan. 1
0
Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout. 1
1
Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus. 1
2
Geef er lente-erwtjes bij.
Lamsbout met look en rozemarijn is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept