Maki met zalm

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
  • 2 Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
  • 3 Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
  • 4 Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
  • 5 Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
  • 6 Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.

Maki met zalm is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Maki van zalm met appelgembercrème
Voorgerecht
Bekijk recept
Sushi maki gerookte zalm
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse maki met avocado
25 min-
Bekijk recept
Maki sushi met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept