1 Verwarm de oven voor op 150°C met hete lucht. Teken met een potlood 7 strepen van 13 cm lang op een blad bakpapier dat je op de ovenplaat legt. Laat voldoende ruimte tussen de strepen.
2 Giet de melk, het water en de nootjes boter in een kookpot. Zout. Breng aan de kook op een matig vuur en laat koken tot de boter gesmolten is. Haal van het vuur en giet er de bloem bij. Roer stevig met een houten spatel tot je een homogeen deeg krijgt.
3 Zet de pot gedurende 1 min. op een zacht vuurtje en blijf roeren. Het deeg komt nu los van de wanden. Giet het deeg in een schotel en voeg de eieren één voor één toe. Blijf goed roeren telkens wanneer je een ei hebt toegevoegd. Je moet een glad deeg krijgen dat aan de spatel blijft hangen voor het neervalt.
4 Giet het deeg in een spuitzak met brede mond (glad of gegroefd). Spuit strepen deeg op de afgetekende strepen. Zet 35 min. in de oven tot de eclairs opzwellen en goudbruin worden. Leg ze op een ovenrooster (je moet 2 porties bakken).