1 Neem het vlees uit de koelkast. Steek de ovengrill aan. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie.
2 Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snij ze overlangs in 4 en leg de stukken, met de velkant naar boven, op de ovenplaat. Zet de plaat op 1/3 van de bovenkant van de oven en laat de paprika’s een tiental minuten roosteren tot de schil zwart wordt. Doe ze dan in een gesloten recipiënt en laat wat afkoelen.
3 Trek de schil van de paprika’s en doe het vruchtvlees in de beker van de hakmolen, voeg het basilicum, de halfgedroogde tomaten en 4 el van de marinade olie toe. Mix tot een gladde kaviaar, kruid met peper en zout.
4 Verwarm een grillpan op hoog vuur zonder toevoeging van vetstof. Bak er de met olie ingesmeerde rumsteaks in naar eigen smaak. Kruid ze op het einde met peper en zout.
5 Dien meteen op met de lauwe kaviaar. Serveer met een salade en met kruiden bestrooide aardappelen, gebakken of in de schil gekookt.
Rumsteaks van rund met kaviaar van geroosterde paprika’s is een recept van Delhaize