1 Snij de wortelen in schijfjes en snipper de dikke ui fijn.
2 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan de 2 kanten bruin in. Kruid met peper en zout.
3 Doe ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een stoofpot en bak er de spekblokjes in op vrij hoog vuur. Neem ze met een schuimspaan uit de pot en doe dan de wortelen, de ui, de zilveruitjes en de geperste lookteentjes in de stoofpot. Bak ze 2 min. aan op zacht vuur, bestrooi met bloem en roer 1 min. Voeg de cognac toe, de rode wijn, het water, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en het kruidentuiltje. Meng goed, leg dan de stukken kip in de saus. Doe er de spekblokjes bij en laat 30 min. afgedekt zachtjes sudderen, draai de stukken kip halverwege de kooktijd om.
4 Snij de champignons in plakjes en bak ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadpan tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Doe ze bij in de stoofpot en laat alles nog 10 min. langer sudderen.
5 Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met aardappelpuree.