Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm een noot boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
  • 2 Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
  • 3 Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
  • 4 Schil ondertussen de appels en snij ze in kleine blokjes. Laat boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
  • 5 Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
  • 6 Snij de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept