Jumbomosselen met blond bier en échte frietjes

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en spoel de aardappelen en snijd in plakken van ± 1,5 cm. Snijd ze daarna in dikke frieten.
  • 2 Verwarm de friteuse voor op 140°C.
  • 3 Bak de frietjes voor gedurende 4 min in het hete frietvet, maar laat ze nog niet kleuren. Haal de voorgebakken frietjes uit de friteuse, laat goed uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje.
  • 4 Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
  • 5 Spoel de selder en de venkel en snijd fijn. Pel de ui en snipper fijn samen met de peterselie.
  • 6 Spoel de mosselen verschillende keren zodat ze volledig proper zijn.
  • 7 Zet een grote pot op het vuur en laat de boter smelten. Doe de fijngesneden groenten, de tijm, de peterselie en de mosselen in de pot. Giet het bier erbij, kruid met peper en zout en laat goed doorkoken met het deksel op de pot. Kook de mosselen gaar op een hoog vuur gedurende 5 min en schud tussendoor regelmatig op.
  • 8 Bak ondertussen de frietjes knapperig in het hete frietvet. Laat opnieuw goed uitlekken op een keukenpapiertje en serveer bij de mosselen. Puur genieten.

Jumbomosselen met blond bier en échte frietjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselbrochettes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselen met gemberconfit
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde Mosselen Met Kaas
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van tomaat met mosseltjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept