1 Hak de noten, pitten en zaden in grove stukjes en meng ze met de havermout. Zet een antikleefpan op het vuur en gril alles even droog zonder vetstof te gebruiken.
2 Smelt de honing en voeg er de pindakaas aan toe.
3 Ontpit de dadels en hak het vruchtvlees fijn met een mes. Voeg ze samen in een grote kom met de havermout, de rozijnen en veenbessen. Meng even goed door en giet er dan de gesmolten honing en pindakaas over. Was je handen en kneed het ‘deeg’ tot je een mooi en homogeen mengsel krijgt.
4 Neem een bakpapiertje en bedek je dienblad of ovenplaat ermee. Smeer het fruit- en havermengsel er op uit in een laag van 1,5 cm dik en dek af met een nieuw bakpapier. Druk aan met je deegrol.
5 Laat het mengsel een paar uur rusten in de koelkast en snijd daarna in repen. Supergemakkelijk! Bewaar de repen in de koelkast of in de diepvries als je er veel gemaakt hebt.
Sesamrepen met rozijnen en cranberries is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote