Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien, snijd ze in de helft en daarna in fijne reepjes. Zet een pan met 2 el olijfolie op het vuur en bak ²/³ van de uien glazig. Bestuif met 1 el bloem en zet onder water. Voeg het groentebouillonblokje en het kruidenboeket toe en laat 25 à 30 min pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder het kruidenboeketje na de kooktijd en kruid af met peper en zout.
  • 2 Zet ondertussen nog een pannetje op het vuur en bak de rest van de uienreepjes in 2 el olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en doe 2/3 van de pijnboompitten en de suiker erbij. Laat ook zo’n 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
  • 3 Voor het broodje: lepel de geitenkaas onder de yoghurt. Meng goed door en kruid met peper en zout. Snijd dan de broodjes doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en gril ze krokant in de oven of ‘toaster’. Besmeer de gegrilde broodjes met de versbereide kaas en werk af met de rest van de pijnboompitten.
  • 4 Verdeel de uiensoep over de kommetjes en lepel er wat gekaramelliseerde ui en pijnboompitten bij. Werk af met enkele takjes verse tijm.

Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept