1 Zet een grote pan op het vuur met de olie en schroei de kip erin dicht. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en dep daarna droog met een keukenpapiertje. Blus de pan met de sojasaus en laat tot de helft inkoken. Doe de honing erbij en giet er de rijstazijn en het sap van 1 citroen bij. Schil en rasp de gember en voeg samen met de Chinese kruiden toe. Je hebt nu een lekkere marinade. Bestrijk de kip ermee en laat minstens 4 u marineren in de koelkast. Tip voor de echte planners: laat de kip zo’n 48 u marineren. Dan zitten de smaken er nóg beter in.
2 Verwarm de oven voor op 200°C.
3 Schik de kip in een ovenschaal en laat zo’n 15 min in de voorverwarmde oven bakken. Verlaag dan de temperatuur naar 170°C en gaar verder voor 1 u. Arroseer elke 10 min met de marinade.
4 Haal de gelakte kip uit de oven en serveer meteen.