2 Maak de vulling klaar: pel de ajuin en hak hem fijn. Pluk de blaadjes van de platte peterselie en hak ze samen met de koriander in grove stukjes. Meng het lamsgehakt met de ajuin, de verse en gemalen kruiden, peper en zout.
3 Maak een tiental grote bladeren los van de kool. Blancheer ze 2-3 min in een grote hoeveelheid gezouten kokend water om ze zacht te maken. Koel ze af met ijskoud water.
4 Hak het wit en het zachte groene deel van de lente-uitjes in grove stukjes. Stoof ze in een pan met 2 el olie en voeg de tomaten toe. Laat 5 min sudderen en breng op smaak.
5 Giet de saus in een grote ovenschotel. Laat de koolbladeren uitdruipen, verwijder de dikke centrale nerf en rol de vulling in de bladeren (je kunt de pakketjes eventueel dichtbinden ook al is dat niet echt nodig). Leg ze 1 voor 1 in de ovenschotel (8 tot 10 stuks).
6 Giet er een scheutje olijfolie over, kruid bij en laat 30 min bakken in de oven. Bedek de schotel met aluminiumfolie na 15 min.
7 Goed warm opdienen met rijst met gegrilde ajuin en amandelen.
Gevulde groene kool met lamsvlees is een recept van Delhaize