1 Giet de wijn, het kruidentuiltje, de peper- en korianderkorrels alsook de kaneel en de rendiersteaks in een diepe schotel. Laat alles 24 uur marineren op een koele plaats.
2 Laat de rendiersteaks uitlekken en dep ze af. Giet de marinade door een puntzeef. Verwarm de oven voor op stand 7 (210 °C). Bak in een ovenschotel de rendiersteaks 5 min. aan elke zijde goudbruin in de hete boter.
3 Doe zout en peper bij, overgiet af en toe met 20 cl marinade en laat nog 10 minuten bakken in de hete oven, waarbij u het vlees 2 keer omdraait. Houd warm, bij voorkeur in een dubbele laag aluminiumfolie.
4 Verwijder het vet van de schotel. Blus de bakbodem met de armagnac en banyuls. Laat 1 minuut op matig vuur koken, voeg de fond en de marinade toe en kook op fel vuur met een derde in. Voeg de room toe en laat doorkoken tot u een dikke saus bekomt.
5 Leng daarin de rode-bessengelei aan, voeg de roze peperkorrels, zout en peper erbij. Schik de rendiersteaks op een voorverwarmde dienschotel, overgiet met hete saus en dien onmiddellijk op.
Rendiersteak met specerijen is een recept van Delhaize