1 Schil en hak de uien fijn. Kuis, droogzwier en ontdoe de waterkers van hun steeltjes. Wentel de stukken vlees in het meel en laat ze, 3 minuten aan iedere kant, in 25 g hete boter bruin worden. Bestrooi met peper en zout.
2 Laat de rapen 5 minuten koken in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en daarna 10 minuten aanbraden in de pan, in de rest van de hete boter. Doe er peper en zout bij.
3 Fruit de gehakte uien in 50 g hete boter, tot ze glazig worden. Doe de fijngesneden groenten erbij. Leg het deksel erop en laat nog 5 minuten braden op laag vuur.
4 Giet er de witte wijn, de bouillon, de rundschenkels en de helft van de kruidkers bij. Dek af en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
5 Doe de rest van de kruidkers erbij en laat nog 1 minuut braden op laag vuur. Dien onmiddellijk op en zet de rapen apart op tafel.
Rundschenkel met fijne groenten en waterkers is een recept van Delhaize