1 Spoel de spelt 5 minuten onder stromend water af en laat vervolgens goed uitlekken. Pel de sjalotten en snij ze in fijne stukken.
2 Giet een beetje olijfolie in een grote pan en laat de sjalot garen. Haal van het vuur en voeg de speltgranen toe. Goed mengen. Zet opnieuw op het vuur en voeg de witte wijn toe.
3 Meng en laat koken tot alle vocht verdampt is. Verwijder het groen en de wortels van de jonge uien en snij vervolgens in schijfjes.
4 Overgiet de spelt met de gevogeltebouillon tot de granen onder staan. Doe de krenten erbij. Laat op middelhoog vuur koken en roer heel regelmatig. Herhaal de bewerking tot de spelt gaar is.
5 Maak de bospaddenstoelen schoon en verwijder alle restjes aarde. Snij de uitgedroogde stelen eraf. Leg ze in een braadpan en voeg 5 cl water toe. Laat koken en roer goed.
6 Zorg ervoor dat de paddenstoelen beetvast blijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de spelt en de jonge uien. Laat nog enkele minuten sudderen en dien onmiddellijk op.
Risotto van spelt met bospaddenstoelen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan