Zoek
Rodekoolchutney met blauwe bosbessen
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g blauwe bosbessen
100 g donkere rozijnen
1 koffielepel fijne mosterd
3 cm gember (vers geraspt)
2 snuifjes geraspte nootmuskaat
600 g rodekool (schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden)
200 g ruwe rietsuiker
20 cl sherry-azijn
3 eetlepels vloeibare honing
Bereiding
1
Doe de rodekool in een stoofpot samen met de suiker, azijn, honing, gember, mosterd en nootmuskaat.
2
Meng goed en breng langzaam aan de kook. Laat 20 min verder koken op een zacht vuurtje en roer regelmatig om.
3
Spoel de rozijnen en bosbessen onder stromend warm water.
4
Voeg ze aan de bereiding toe en laat nog 30 min verder koken op een zacht vuurtje: de rodekool moet lichtjes knapperig blijven. Laat afkoelen.
Rodekoolchutney met blauwe bosbessen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min
Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met rodekoolchutney
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept