Marengokip

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en hak ze fijn.
  • 2 Ontpit de olijven. Blancheer ze 3 min. in kokend water. Laat ze uitlekken.
  • 3 Bak de stukken kip aan alle zijden goudgeel in de olie (±15 min.). Zet ze opzij en hou ze warm.
  • 4 Smelt de uien 5 min. in dezelfde pan, op een zacht vuur. Voeg er de stukjes tomaat en het geperste look aan toe, roer het geheel om en laat nog 5 min. op een matig vuur staan.
  • 5 Overgiet het geheel met witte wijn. Voeg er de tomatenpuree, het klontje suiker, het kruidentuiltje, zout en peper aan toe en roer alles om.
  • 6 Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  • 7 Maak de champignons schoon. Bak ze 5 min. op een hevig vuur, in de warme boter.
  • 8 Verwijder het kruidentuiltje. Doe de stukken kip en de champignons in de stoofpan.
  • 9 Zet het deksel erop en bereid het gerecht 40 min. op een zacht vuur. 1
  • 0 Voeg er 10 min. voor het opdienen de olijven aan toe. Strooi er gehakte peterselie op en dien het meteen op in de stoofpan.

Marengokip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker