2 Ontpit de olijven. Blancheer ze 3 min. in kokend water. Laat ze uitlekken.
3 Bak de stukken kip aan alle zijden goudgeel in de olie (±15 min.). Zet ze opzij en hou ze warm.
4 Smelt de uien 5 min. in dezelfde pan, op een zacht vuur. Voeg er de stukjes tomaat en het geperste look aan toe, roer het geheel om en laat nog 5 min. op een matig vuur staan.
5 Overgiet het geheel met witte wijn. Voeg er de tomatenpuree, het klontje suiker, het kruidentuiltje, zout en peper aan toe en roer alles om.
6 Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 20 min. sudderen op een zacht vuur.
7 Maak de champignons schoon. Bak ze 5 min. op een hevig vuur, in de warme boter.
8 Verwijder het kruidentuiltje. Doe de stukken kip en de champignons in de stoofpan.
9 Zet het deksel erop en bereid het gerecht 40 min. op een zacht vuur. 1
0 Voeg er 10 min. voor het opdienen de olijven aan toe. Strooi er gehakte peterselie op en dien het meteen op in de stoofpan.