Poonfilets, frietjes (polenta), salsa van gekonfijte tomaten

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Polenta : maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de parmezaan en boter bij. Strooi er zout en peper op.
  • 2 Giet de warme polenta in een vierkante of rechthoekige schotel in een laag van 1,5 cm dik. Dek af met keukenfolie. Zet ten minste 30 min. in de koelkast.
  • 3 Vinaigrette: meng in een kom de balsamicosiroop, zout en peper. Giet er al kloppend de olie bij. Zet opzij.
  • 4 Salsa van gekonfijte tomaten: meng in een slakom de gekonfijte tomaten, de olijven, de basilicum en de olijfolie. Doe er zout en peper op.
  • 5 Snij de polenta in grote « frietjes ».
  • 6 Verwarm de vooraf ingeoliede gril voor.
  • 7 Gril de polenta 2 min. aan elke zijde. Houd warm.
  • 8 Verhit de sesamolie in een steelpan met anti-aanbaklaag.
  • 9 Let de poonfilets zorgvuldig met de velkant naar beneden. Bak ze 3 min. Draai de filets voorzichtig om. Haal van het vuur, leg een deksel op de pan en laat 1 min. rusten. 1
  • 0 Verdeel de « frietjes » over de borden. Leg daarop de poonfilets. Versier met de salsa van gekonfijte tomaten en de basilicumblaadjes. Overgiet met vinaigrette.

Poonfilets, frietjes (polenta), salsa van gekonfijte tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Taart met vis en kerstomaten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept