1 Snij de geschilde aardappelen vertikaal in 4 of in 6 (afhankelijk van de dikte), vervolgens in fijne plakjes. Leg ze 30 min. in koud water. Giet ze af, spoel ze en dep ze goed droog.
2 Bak ze een tiental minuten in de friteuse op 150°C. Ze moeten zacht en weinig gekleurd zijn, en absoluut niet krokant. Laat ze goed uitlekken.
3 Klop de eieren los met 2 eetlepels water en met zout. Voeg de aardappelplakjes toe en breng op smaak.
4 Verwarm de olie in een antikleefpan met een diameter van 24 cm. Doe er de bereiding in en bak 2 min. op middelhoog vuur zodat de onderkant gestold is. Zet een deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om.
5 Neem de pan weg, de tortilla ligt nu op het deksel. Leg de tortilla terug in de pan met behulp van een spatel en laat de andere kant garen gedurende 1 à 2 min., nog altijd op middelhoog vuur.
6 Serveer warm met een slaatje, of in stukjes gesneden als tapas. Ook heel lekker om koud mee te nemen op een picknick.
Spaanse tortilla zonder ui is een recept van Delhaize