Zoek
Dropblokjes met chocolade
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
80 g boter
100 g geraspte kokosnoot
80 g pure chocolade
200 g rice crispies
50 g roze drop
50 g witte drop
Bereiding
1
Laat de boter op een zacht vuur smelten.
2
Meng in een slakom met een houten lepel de kokosnoot, de rice crispies, de stukken drop en de gesmolten boter: het mengsel moet heel homogeen zijn.
3
Giet dit alles in een rechthoekige schotel van ongeveer 20 cm op 9 cm en 3 cm hoog.
4
Spreid de massa met de handpalmen uit in een gelijkvormige en regelmatige laag.
5
Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
6
Breek daarna de chocolade in kleine stukken en laat ze smelten in een warmwaterbad of in de microgolfoven.
7
Laat lauw worden en spreid dan de gesmolten chocolade over de bereiding uit.
8
Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
9
Snij de bereiding bij het opdienen in vierkantjes met een zijde van 2,5 cm en dien heel koel op.
Dropblokjes met chocolade is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept
Dropblokjes met chocolade
0 min
Bekijk recept