2 Roer en giet hierin de abrikozen, dek af met een plastic folie en plaats alles gedurende 12 uren in de koelkast.
3 Voor de room: week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in koud water. Breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes en het amandelextract op. Laat afkoelen. Klop de room tot vaste slagroom en roer hier daarna voorzichtig de amandelmelk onder. Bedek met folie en plaats gedurende 1 uur in de koelkast.
4 Voor de saffraangelei: week 1/2 gelatineblaadje gedurende 5 minuten in koud water. Laat de abrikozen uitlekken. Neem 15 cl saus, verwarm deze gedurende 2 minuten op een matig vuur en los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatine en de saffraanstampers op.
5 Splijt de abrikozen in twee zonder ze te snijden.
6 Vul ze, met behulp van een spuitzak of een patisseriespuit met de room.
7 Schik ze op bevroren dessertborden en overgiet met de saffraangelei.
8 Werk af met amandelkrullen.
Abrikozen gevuld met amandelmelk is een recept van Delhaize