Een egel vol hazelnootjes

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  • 3 Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een ingrediënt hebt toegevoegd. Meng eerst de zachte boter met de griessuiker. Voeg 2 eieren toe, dan de bloem en dan het cacaopoeder. Doe er vervolgens het hazelnootpoeder bij, het snuifje zout en de 2 resterende eieren. Klop tot een luchtig beslag.
  • 4 Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 25 à 30 min. in de oven bakken.
  • 5 Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Besmeer helemaal met chocopasta terwijl het nog een beetje warm is en laat volledig afkoelen.
  • 6 Snij de Mikadostokjes met een broodmes in 2 en steek ze in het gebak, maar laat vooraan een stukje vrij voor het hoofd. Vorm met de Smarties de ogen en de mond. Zet met een wattenstaafje een stipje choco op de ogen voor de pupillen.
  • 7 Smakelijk, maar pas op voor de stekels van de egel.

Een egel vol hazelnootjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Friszoete rodekoolsalade met chutneydressing
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Friszoete rodekoolsalade met chutneydressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
koekje met hazelnootjes
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuim Ijs Taart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept