Fijne chocoladetaart met gekonfijte kumquats

8
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet 100 g water in een kookpot met 100 g suiker. Verwarm tot de suiker volledig oplost. Voeg de kumquats toe en laat 30 min. zachtjes konfijten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C – gas
  • 6
  • 3 Bekleed een taartvorm met het zanddeeg. Doorprik het deeg met een vork, bedek het met bakpapier en bakknikkers of rijstkorrels. Zet 15 min. in de oven en verwijder dan het bakpapier en de rijstkorrels. Bak nog eens 10 min. af in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen alvorens de taartbodem uit de vorm te halen.
  • 4 Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Warm de room op en giet over de chocolade. Na 5 min. mengen tot een smeuïge ganache. Voeg de kumquatblokjes toe. Giet de ganache in de taartbodem en laat afkoelen.
  • 5 Verhit de coulis van exotisch fruit en voeg het agaragarpoeder stevig roerend toe. Laat nog 1 min. koken. Giet in een rechthoekige schaal en zet koud weg om op te stijven. Snij de gelei in repen en rol ze op.
  • 6 Bestrooi de taart met puur cacaopoeder voor je ze serveert. Versier met de uitgelekte kumquats en opgerolde reepjes fruitcoulis.

Fijne chocoladetaart met gekonfijte kumquats is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met citrusvruchten
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselen met kumquats
Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse quinoasalade met amandel
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bubbling bowl
10 min
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept