Braziliaanse ijstaart

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg 2 koekjes opzij en verkruimel de andere (niet tot poeder!). Bekleed een kleine taartvorm (18 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Leg de koekjeskruimels op de bodem van de vorm en druk goed aan.
  • 2 Scheid eiwit en eigeel. Klop (in een grote kom) de eierdooier met 1 eetlepel bloemsuiker los tot een wit mengsel. Voeg de rum toe.
  • 3 Klop het eiwit heel stijf. Voeg geleidelijk aan de resterende suiker toe, blijf kloppen tot een vaste en glanzende meringue. Doe bij de eierdooier en voeg de nootjes toe. Meng.
  • 4 Klop de room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en schep voorzichtig onder de eierbereiding. Schep in de taartvorm, strijk de bovenkant glad en dek af. Plaats enkele uren in de diepvriezer.
  • 5 Schil de mango, snij in stukjes en mix met het sinaasappelsap.
  • 6 Neem de taart uit de vorm, strijk er een laagje mangocoulis op en versier met de opzij gelegde koekjes. Dien meteen op en serveer de resterende coulis apart.

Braziliaanse ijstaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept