1 Leg 2 koekjes opzij en verkruimel de andere (niet tot poeder!). Bekleed een kleine taartvorm (18 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Leg de koekjeskruimels op de bodem van de vorm en druk goed aan.
2 Scheid eiwit en eigeel. Klop (in een grote kom) de eierdooier met 1 eetlepel bloemsuiker los tot een wit mengsel. Voeg de rum toe.
3 Klop het eiwit heel stijf. Voeg geleidelijk aan de resterende suiker toe, blijf kloppen tot een vaste en glanzende meringue. Doe bij de eierdooier en voeg de nootjes toe. Meng.
4 Klop de room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en schep voorzichtig onder de eierbereiding. Schep in de taartvorm, strijk de bovenkant glad en dek af. Plaats enkele uren in de diepvriezer.
5 Schil de mango, snij in stukjes en mix met het sinaasappelsap.
6 Neem de taart uit de vorm, strijk er een laagje mangocoulis op en versier met de opzij gelegde koekjes. Dien meteen op en serveer de resterende coulis apart.