1 Verdeel 75 g boter in kleine stukjes en voeg 75 g bloem, 75 g kristalsuiker, het zout en het amandelpoeder toe. Kneed met de toppen van de vingers tot het mengsel brokkelig wordt en je grote kruimels verkrijgt.
2 Smelt de grof geraspte chocolade gedurende 1 min. 30 aan 800 W in de microgolfoven, samen met 125 g boter in stukjes. Laat 1 minuut rusten en roer.
3 Nadat u elk van de volgende ingrediënten hebt toevoegd, klopt u het mengsel telkens lang genoeg met de mixer.
4 Voeg eerst 100 g kristalsuiker en het zout toe, dan het eerste ei, vervolgens 35 g bloem en ten slotte het tweede ei.
5 Verdeel het deeg over de beboterde ovenschaaltjes, bedek met de kruimels, bestrooi met de geschaafde amandelen en laat gedurende 12 minuten bakken in een warme oven, stand 7 (210° C).
6 Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Je kan deze fondants puur natuur serveren, er een bolletje vanille-ijs bijgeven of opdienen met Engelse room of met frambozencoulis.
Krokante fondant met chocolade en amandelen is een recept van Delhaize