Krokante fondant met chocolade en amandelen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel 75 g boter in kleine stukjes en voeg 75 g bloem, 75 g kristalsuiker, het zout en het amandelpoeder toe. Kneed met de toppen van de vingers tot het mengsel brokkelig wordt en je grote kruimels verkrijgt.
  • 2 Smelt de grof geraspte chocolade gedurende 1 min. 30 aan 800 W in de microgolfoven, samen met 125 g boter in stukjes. Laat 1 minuut rusten en roer.
  • 3 Nadat u elk van de volgende ingrediënten hebt toevoegd, klopt u het mengsel telkens lang genoeg met de mixer.
  • 4 Voeg eerst 100 g kristalsuiker en het zout toe, dan het eerste ei, vervolgens 35 g bloem en ten slotte het tweede ei.
  • 5 Verdeel het deeg over de beboterde ovenschaaltjes, bedek met de kruimels, bestrooi met de geschaafde amandelen en laat gedurende 12 minuten bakken in een warme oven, stand 7 (210° C).
  • 6 Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Je kan deze fondants puur natuur serveren, er een bolletje vanille-ijs bijgeven of opdienen met Engelse room of met frambozencoulis.

Krokante fondant met chocolade en amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept