Zoek
Lamingtons
4
20 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
90 g boter
300 g "Callets Dessert" of geplette, pure dessertchocolade
een snuifje zout
6 eieren op kamertemperatuur
180 g griessuiker
100 g kokospoeder
250 g zelfrijzende bloem
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 3 min. met een elektrische klopper.
3
Zeef de bloem en voeg in 3 keer toe aan het eiermengsel. Roer voorzichtig met de garde.
4
Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg samen met het zout toe aan de pasta; meng zorgvuldig.
5
Bedek een vierkante bakvorm (met een zijde van ong. 20 cm) met bakpapier en giet er de pasta in.
6
Laat 35 min. bakken in de oven.
7
Bedek de taart met een plank met daarop een gewicht en laat afkoelen.
8
Haal de taart uit haar vorm, snij de randen bij om een mooi regelmatig vierkant te bekomen en snij vervolgens in 16 blokjes.
9
Laat de chocolade smelten in bain-marie. 1
0
Prik een blokje gebak op een vork en doop het volledig in de chocolade met behulp van een tang. 1
1
Leg het vervolgens op een bord met kokospoeder en zorg ervoor dat alle kanten bepoederd zijn. 1
2
Schik gaandeweg de lamingtons op een rooster en laat ze rusten op een koele plaats. 1
3
Proef wanneer de chocolade krokant is geworden.
Lamingtons is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker